8 Haziran 2016 Çarşamba

ARABAŞI












                                               ARABAŞI


                                              

Arabaşı çorbası malzemeleri

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 20 gram margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu          



Hamur malzemeleri

  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Tuz




ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ

Arabaşı çorbası Tarifi ‘nin hamuru için, büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su bardağı suyu kaynatın. Kalan 2 bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin. Süzgeçten geçirip kaynayan suya hızla karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Hamuru yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye döküp ılınmaya bırakın.   Servis yapmadan önce hamuru kesin.


Çorba için, büyük bir tencereye tavuk etini alın. Sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın ( Arabaşı çorbası Tarifi ).
Bir tavada margarini eritip unu kavurun. Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin. Tavukları ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız hamurlardan ilave edin ve limon suyunu gezdirin. Nane serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder