10 Haziran 2016 Cuma

DOLAZ


DOLAZ





Yahyalı’ya geldiğinizde tatmanız gereken lezzetlerden biri de yapılışıyla kolay ve pratik, ismi dolaz olan tatlımız dır. Pratikliği şöyle dursun aynı zamanda doğal. Çünkü tatlı olduğu halde şeker kullanmıyorsunuz. Yufka ekmekle yemesi de bir başka.


Malzemeleri de her zaman elinizin altında bulabileceğiniz türden. İçinde neler var hadi hep beraber bakalım.


  • 3 çorba kaşığı nişasta,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 su bardağı pekmez,
  • Yarım çay bardağı su.






 

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir tavaya ekleyin.  Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştıra karıştıra pişirin. İyice koyulaşınca bir tabağın içine istediğiniz şekli vererek yerleştirin. Üzerini  dövülmüş ceviz veya fındık ya da Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder