9 Haziran 2016 Perşembe

KUŞBURNU MARMELADI

KUŞBURNU MARMELATI MALZEMELERİ
  • Toplanmış olan kuşburnu
  • Toz Şeker 
  • Su 
  • Yarım limonun suyu
YAPILIŞI:

  • Kuşburnuları uç kısımlarını bıçakla kesip temizleyin.
  • Daha sonra güzelce yıkayıp düdüklü tencereye üstüne bir parmak geçecek kadar su ilave ederek 1 saate yakın pişirin.
  • Pişen kuşburnularını isterseniz blenderdan azıcık öğütün isterseniz de püre aletiyle ezin.
  • Ezdiğiniz kuşburnularını önce bir makarna süzgecinden geçirin.
  • Daha sonra daha ince bir elekten en sonunda da un eleğinden geçirmeniz gerekiyor. Hatta ben un eleğinden iki kere geçirelim.Biraz su katarak elekten geçirerek biraz koyulaşır.
  • Süzdüğünüz kuşburnularını geniş bir tencereye alıp 3-3,5 saat arası karıştırarak kaynatıyoruz. Kıvamı boza kıvamına geldiği zaman şeker ilave ediyoruz. Şekeri kendi damak tadınıza göre ayarlamanız gerekiyor.
  • Şekeri ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatın .Eğer şekerden dolayı sulanırsa boza kıvamı olana kadar kaynatın. Parmağınızı sürdüğünüzde araları kapanmayacak. Hepsi bu kadar kolay ama uğraşması çok olan bir marmelat . AFİYET OLSUN...           

kuşburnu marmelatı faydaları ile ilgili görsel sonucu         kuşburnu toplayanlar ile ilgili görsel sonucu

Yahyalı'ya gelince sabah kahvaltısında tereyağının üzerine yada ekmek ile yiyeceğiniz en güzel ve doğal olan kuşburnunun tadı damağınızda kalacaktır.
Yapımı zahmetli ve emek isteyen bu marmeladı Yahyalı'ya gelince yememek olmaz ve yedikçe sizi mutlu edecektir. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN 



             CEMİLE GAYA





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder