10 Haziran 2016 Cuma

Kef


KEF


                                                                                                                                                     


MALZEMELERİ;  

   Süt
   Berk yoğurt (süzme yoğurt)







Yahyalı'da kef yemeden güne başlamamalıyız. kahvaltımızın vazgeçilmezi olan kef yapılışı çok zahmetli bir o kadarda lezzetlidir. Hazırlanışı dolu dolu bir gün süren kef emeğimize değiyor ve tadına doyum olmuyor. Peki  nasıl yapıyoruz? Önceden mayaladığımız yoğurdu süzdürerek berk (süzme   yoğurt) hale getiriyoruz ve sütle karıştırıp pişirmeye başlıyoruz. Yavaş yavaş kaynamaya başlayan kefin taşmaması için üzerine az az süt ekliyoruz. Rengi koyulaşıncaya kadar bu şekilde devam ediyoruz ve en sonunda yorucu bir günün ardından kefimiz hazır hale geliyor. Emeklerimize değmiş tüm kahvaltılarımızda yiyebileceğimiz eşşiz muhteşem bir lezzet elde etmiş oluyoruz. Daha sonra soğumadan kaplara koyup soğuk bir ilinda muhafaza etmemiz gerekiyor. Yahyalıya gelipde yemeden yad da tatmadan asla gitmememiz gereken bir lezzettir.  Hatta sırf bu lezzeti tatmak için bile buraya gelmelisiniz. Emin olun hayatınızda yaptığınız en değişik kahvaltı ve tat denemesi olacaktır. Hepinizi Yahyalının bu eşsiz lezzetini denemek için buraya bekliyoruz.










1 yorum:

  1. Cok guzel bi lezzet ben yahyali ya her gidişimde kesinlikle paket paket alıyorum tavsiye ederim 😋😋

    YanıtlaSil