EVELEK [BATIRIK]
EVELEK[BATIRIK]'ın ayrı bir yeri vardır. Evelek dediğimiz ot bahar ayının girmesiyle bahçelerin kenarlarında,dağlarda ve hozan yerlerde yetişen ve tüketilen bitki türlerinin içerisinde yer almaktadır.
Bu bitki toplanıp haşlanarak sarması ve batırık
olarakda tüketilmektedir.
Sıcak ve kaynayan suyun içine atılıp 3-5 dk
haşlanıp farklı bir kaba alınıp soğuması beklenir
Islatılmış düğünün içine küçük küçük doğranmış kuru soğan
yeşil soğan,maydonoz,2 yemek kaşığı sütyüzü,
2 yemek kaşığıda zeytin yağ,
biraz süzme yoğurt(yahyalıda berk yoğurt olarak bilinir),
tuz,pulbiber,toz biber ve yarım su bardağı su ile karıştırılır.
Haşlanan evelek ve bu hazırladığımız iç harç ile
batırığımız afiyet ile yenmeye hazırdır.
Yaz ayında YAHYALI'ya gelmeyi düşünüyorsanız EVELEK[BATIRIK]'i
tadmanızı tavsiye ederim.Acaba bunu nerede yiyebiliriz diye sorular aklınızdan geçmektedir.Bunu tadabileceğiniz herhangi bir mekan ve yer şimdilik yoktur.Yahyalıya geldiniz ve EVELEK[BATIRIK]'ı tatmayı düşünüyorsanız; herhangi bir kapıyı çalıp bize bunu yaparmısınız derseniz kesinlikle bunun yanında başka yiyeceklerle bu lezzetide tatmış olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder