10 Haziran 2016 Cuma

YAHYALI Usulü Bezdirme Köfte



İftar için sizlere Kayseri’nin Yahyalı ilçesinin meşhur yemeği bezdirme köftesinin tarifini vermek istiyorum..
Yapımı kolay ve çok lezzetli bu tarifi denemenizi isterim..
Yanına ayran ,salata ve yufka ekmek ile muhteşem oluyor..
Ekmek sacında bile kolaylıkla yapılcak bir köfte.
Yahyalı'nın sevilen tatlarından, her damak tadına uyabilicek bir lezzet..


MALZEMELER
  • 500 gr. kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı karabiber – kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı kadar doğranmış maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
HAZIRLANIŞI
  • Öncelikle et ve bulgur dibekte iyice dövülür. Sonra maydanoz ve soğan koyularak dövme işlemine devam edilir. Et ve bulgur iyice ezilip birbirine yapıştıktan sonra, baharatlar ve tuz eklenir. Bir süre de elle yoğrulduktan sonra, yassı köfte şekline getirilerek fırın tepsisine dizilir. Odun sobasının fırın kısmında pişirilir ve sıcak servis yapılır.

PÜF NOKTASI

Odun sobasının fırın kısmında pişirilmesi ve etinin dibekte dövülerek hazırlanmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder