10 Haziran 2016 Cuma

ÜZÜMLÜ

                                                  ÜZÜMLÜ

Yahyalı yemekleri arasında ÜZÜMLÜ ’ nün yeri bir başkadır. Düğünlerimizin vazgeçilmez menülerinin arasında bulunmaktadır. Evlerimizde de sürekli yapılmaktadır. Üzümlü yapmak için siyah kuru üzüm, haşlanmış nohut, pekmez, siyah etten oluşan her türlü gıdayı taşıyan yemek çeşididir.


Malzemeleri:
250 gr. Nohut
1 kg kuru üzüm
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilo et
1 yemek kaşığı un
3 lt su
2 su bardağı pekmez
Bir tutam tuz
 
Yapılışı: Önceden nohut haşlanır. Üzüm ve et birlikte haşlanır. Başka bir kapta yağ ile un kavrulur. Kızarmış hale gelince kaynayan suya ilave edilir. Üzüm kabarıp şişene kadar kaynatılır. Pişince servise hazırdır. Afiyetle yenilir.

 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder