9 Haziran 2016 Perşembe

Yahyalı Elması

Yahyalı, elmasıyla ünlü bir ilçemizdir. Buranın toprak yapısının kuvvetli olması, sulama probleminin olmaması ve gece-gündüz arasındaki farkın uzun olması gibi nedenleriyle elma üretimi açısından uygun bir arazidir. Elma üretiminin hiç birinde hormon ve insan sağlığına zararlı ilaçları kullanmadan gerçek tadında ve aromasında ürünler elde ediliyor.



“Arapkızı, tam bodur, yarı bodur, golden, amasya, gransimit, stalgin, yeşil elma, arjantin” gibi elma çeşitleri üretilmektedir. Biyolojik yöntemleri bir arada toplayan üretim anlayışı ile ürünlerin doğal aroma ve tadını bozmadan tüketiciye kaliteli ürünler sunmaktayız.

Bol sulu olmasının yanı sıra aroması ve şeker oranıyla önemli bir değere sahip.


Hasat döneminde sofralık elma dışında tam olgunlaşmayan, büyümeyen veya ağacın altına dökülen elmaları işletmelere göndererek meyve suyu  yapımında değerlendiriliyor.
Elma yetiştirmede uygulanan bakım kadar depolama koşulları da önemlidir. Elma cinsine uygun sıcaklık ve oranlarına göre ayrılıp dalından koptuğu tazeliğinde soğuk hava depolarımızda muhafaza ediyoruz.

Üretilen elmaların soğuk hava depoları aracılığıyla Mısır, Irak gibi ülkelere ihracat ediyoruz.

Buraya gelipte sulu sulu elmamızı yemenizi tavsiye ederim :)

1 yorum: